Astăzi am vizitat-o pe Iasmina

Astăzi am vizitat-o pe Iasmina,o fetiță de doar 10 anișori.O fetița care-și dorește multe prietene ,o fetiță care așteaptă cu nerăbdare ziua vindecării să se poată plimba in parc îmbrăcată in cea mai frunoasă rochie a ei,să facă selfie și să picteze .
Viața cu Iasmina nu a fost atâta de blândă.De la vârsta de doar 8 luni când viața părinților a fost dată peste cap de diagnosticul crunt pus de medici Sindrom Aricardi-Goutieres cu tulburări de mișcări la nivel cerebral.
Mobilitatea i s-a deteriorat în mod semnificati în ultimele luni astfel încât Iasmina este depedentă de scaunul cu rotile și de părinții ei,care trebuie sa o hrănească ,să o îmbrace ,să fie purtată pe brațe.Cea mai mare problemă însă,este slăbiciunea stabilizatorilor șoldului care duce la pierderea echilibrului atunci când stă în picioare sau când încearcă să meargă.
Iasmina a fost supusa mai multor intervenții chirurgicale de-alungul timpului care nu au adus o îmbunătățire a stării ei de sănătate astfel încât ,părinții au căutat cu dispare un ajutor și în străinătate ,la clinicile de acolo.
A venit o speranță de la o clinică din Elveția unde Iasmina ar avea o șansă de vindecare prin mai multe intervenții chirurgicale,la mai multe nivele cu stabilirea ,corectarea șoldurilor,precum și extinderea genunchilor și stabilizarea picioarelor.Corectarea șoldurilor este necesară pentru o bună stabilitate în timp ce stă în șezut și ar trebui efectuată cu promptitudine în cazul unei posibile deteriorări.
In ce constă intervenția chirurgicală :
-reconstrucția șoldului drept
-asteotomie de extensie,supracondilară de ambele părți
-prelungirea flexei din articulația genunchiului,artrodeză talonaviculară de ambele părți
-argumentația tendonului lui Ahile la piciorul drept
Costul acestor intervenții este unul colosal,peste puterile părinților ,110 000 euro
Această suma ar putea fi vindecarea Iasminei.
Cred că fiecare dintre noi putem fi parte din acestă vindecare și fiecare dintre noi putem contribui din puținul nostru chiar și cu o sumă modică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*